LA FIRME | DESIGN ET ARCHITECTURE D’INTÉRIEUR
la-firme-quai4-1_PRIX.jpg

Copie de BAR QUAI N°4 | La Firme | Design, Architecture & Construction

La brasserie montréalaise Quai N°4 est conçu comme un hommage. Le bois de palettes recyclées et les tables communes font écho au passé ouvrier du quartier Rosemont, né des shops Angus.

2 vanity washbasin washbasins placed on a counter of openwork wood slats painted black. The rough wall fitting with visible water supply. Wall and floor finished black mosaic

QUAI N°4

A LOCAL PUB STEEPED IN HISTORY

We designed the brasserie Quai №4 as a tribute to the Rosemont working-class aesthetics of yesteryear, when the Angus shops were the heartbeat of the whole neighbourhood. The pallet boards and the communal tables which echo the warmth and comfort of the taverns and greasy spoons of years gone by sharply contrast with the steel rails overlooking the bar and the lined-up toilet stalls which were both typical features of the shops.

The galvanized metal sheet mouldings are the very same ones that adorn many cornices of the neighbourhood, blending therefore the architecture of the Borough with Quai №4’s interior.

The furniture, the colors, the materials that evoke this 20th century milestone, now unveil their nobility through the use of original elements, contrast, patinas and a thorough environmental design.

This project was awarded the Grand Prix du design in 2011.

 

DESIGN  

La Firme

PRODUCTION  

2011

PHOTO 

Jean-Sébastien Caron