LA FIRME | DESIGN ET ARCHITECTURE D’INTÉRIEUR
lafirme-renovation-davidson-01.jpg

DAVIDSON | La Firme | Design, Architecture & Construction

Rénovation d'un appartement dans Hochelaga, incluant une cuisine sur mesure en noyer et une salle de bain réalisée qu'avec des matériaux noirs

Renovation of a residential kitchen. Pantry and high cabinets black finish. Other section of custom cabinets in black walnut and island covered with steel sheet finished electrostatic paint

DAVIDSON

CUTTING INTO THE BRICK WALL TO MAXIMIZE SPACE

The owner of this duplex approached us for a total reconfiguration of the second floor. Among the items on the agenda, light was without a doubt one of the key points. We first opened the brick wall to let the sunlight in and gain more space by joining the living room zone to the kitchen area. Opening up access allowed us to integrate a full bathroom above which we installed a large skylight.

ACCESSORY BUT ESSENTIAL

For the finishing touch, the kitchen furniture was made-to-measure to accommodate unique accessories such as a built-in cellar in the dining room, a steel powder-coated backsplash in the kitchen and other few details that make the difference.

 

DESIGN

La Firme

PROJECT

Reconfiguration of the second floor of a duplex in Hochelaga-Maisonneuve

PRODUCTION 

2014

PHOTO

Charles Antoine Auger