LA FIRME | DESIGN ET ARCHITECTURE D’INTÉRIEUR
la-firme-garnier-01.jpg

Copie de GARNIER | La Firme | Design, Architecture & Construction

Conception d'une petite cours privée adjacente à un duplex des années 30 sur le Plateau Mont-Royal.

New yellow painted steel staircase hanging upstairs. Open riser

GARNIER

A CLEVER AND PRACTICAL STAIRCASE

This new staircase, with its look resolutely industrial and dynamic, was designed as the bold element of the open-concept main floor. Showcased by the ample daylight of the room, it floats in space with lightness. In addition to its primary function, we have worked out plenty of storage space, such as a bookshelf, on the two levels which makes the staircase very functional. 

A LOVELY LITTLE COURTYARD

Our clients, a young couple, wanted to create an intimate space outside their duplex. Surrounded by noble materials such as brick, white cedar and powder-coated steel, this little courtyard beautifully fulfills the clients’ requirements without hindering the right of way reserved for the common areas like the emergency exit of the adjoining building.

 

DESIGN  

La Firme

PROJECT

Duplex built in the 1930s on the Plateau Mont-Royal

PRODUCTION 

2013

PHOTO

La Firme