LA FIRME | DESIGN ET ARCHITECTURE D’INTÉRIEUR
la-firme-rénovation-appartement-marconi-01.jpg

Copie de MARCONI

Rénovation d'un étage complet d'un duplex dans le Mile-Ex, incluant cuisine et salle de bain. Création de mobilier intégré et modification des espaces communs.

Renovation of a duplex. Kitchen layout. Prefabricated cabinets and custom wood counters. Turquoise integrated bookcase

MARCONI

REDISTRIBUTING, CREATING AND ORGANIZING SPACE

This project consisted in reorganizing the whole second floor of an atypical duplex located in the Mile-Ex. In order to redistribute space, we modified the partitions, extended the bathroom, redone the kitchen and dining room, and opened a brick wall prior to insulate a three-season veranda. We designed a huge multi-purpose bookshelf that bands together the common spaces. This two-face made-to-measure furniture acts as a bookcase, a TV cabinet and also as an open pantry for our client who loves to cook. The surface recovered in the old veranda now hosts the living room and the workshop. The apartment is flooded with daylight on its four sides.

 

DESIGN 

La Firme

PROJECT

Refurbishment of a whole floor in a Mile-Ex duplex

PRODUCTION

2014 - La Firme assisted by l’Atelier LABOUTIQUE for the custom-made modules

PHOTO

Bruno Larue